Utmärkelser och Utvecklingstrappan

Utvecklingsmärken

Svenska orienteringsförbundet erbjuder märken för att motivera barn, ungdomar och vuxna till att utveckla sin orienteringsförmåga. I Forsa OK delar vi ut märken i slutet på höstsäsongen. Ibland kan det vara så att man kan ta nytt märke varje år och ibland behöver man träna längre tid för att ta nästa märke. Märkena utgår ifrån utvecklingstrappan som är färgkodad.

Märkena är:

  • Kotten – grön nivå
  • Igelkotten – vit nivå
  • Ugglan – gul nivå
  • Räven – orange nivå
  • Björnen – violett nivå
  • Älgen – svart nivå

Läs mer på Svensk Orienterings sida för utvecklingsmärken.

 

Poängpris Forsa OK

För barn, ungdomar och juniorer finns också Hellmuth Kaulich poängpris. Där får man poäng för alla tränings- och tävlingsaktiviteter man deltar i under året. Ju fler aktiviteter man deltagit i, desto fler poäng får man. Poängen räknas samman och på FESTEN, vår säsongsavslutning i slutet på året, delas pris ut till den som har mest poäng och därefter får alla pris i poängordning.

 

Poängpriser Hälsinglands Orienteringsförbund

Inom Hälsinglands Orienteringsförbund finns individuella poängpriser för varje åldersklass för ungdomar baserat på deltagande i Hälsinglands orienteringstävlingar, där högre placering ger bättre poäng.

Det finns också två priser som hela klubben kan vinna tillsammans. Det är för Hälsinglands raketklubb, vilket går till den som klubb som ökat mest i antal starter på tävlingar under året. Det andra priset går till den klubb som har flest startande under året. Både deltagande öppna klasser och åldersklasser räknas in.

Utdelning av priserna sker vid Hälsinglands Orienteringsförbunds ungdomsavslutning på hösten.