Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Riksidrottsförbundet


Idrottsrörelsen tar fram metoder för att minska utsläpp i samband med att ta sig till och från träningar och tävlingar. Målet sätts högt – utsläppen ska minskas dubbel så snabbt som Parisavtalets överenskommelse.
 
Med stöd av digitaliseringsstrategin och fokus på samarbete och integrationer anordnade Riksidrottsförbundet torsdagen den 17 november ett nytt forum som riktar sig till leverantörer av IT-system inom idrottsrörelsen.
 
Den ideella ryggraden i idrottsrörelsen har fått sig en knäck efter pandemin.
 
Riksidrottsförbundet och SVT erbjuder Norrköping och Karlstad värdskapet för SM-veckan sommar 2025 respektive 2026. Det blir andra gången Norrköping arrangerar en SM-vecka och första gången för Karlstad.
 
Fler än 300 förtroendevalda och generalsekreterare från samtliga specialidrottsförbund samlas i helgen under idrottsrörelsens strategiska arbetsmöte - Riksidrottsforum. Mötet arrangeras av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
 
Idag presenterade regeringen sin budget för 2023. Riksidrottsförbundet välkomnar de satsningar som berör idrottsrörelsen men saknar initiativ för en långsiktig återhämning efter pandemin och för att lösa bristen på idrottsanläggningar.
 
Torsdagen den 24 november är det dags för årets sista digitaliseringsforum för specialidrottsförbund.
 
Socialminister Jakob Forssmed (KD) och sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) presenterade idag regeringens kommande budget. För idrotten innebär det stöd för att bryta ensamhet för äldre och fritidskort för barn och unga.
 
I Svenska kraftnäts förslag till kontantstöd för höjda elkostnader inkluderas idrottsföreningar, dock bara i södra Sverige. Stödet är välkommet, men efter pandemin är marginalerna små för föreningar över hela landet.
 
Riksidrottsförbundet och nio specialidrottsförbund har inlett en strategisk forskningssamverkan med Centrum för civilsamhällesforskning (CCF) vid Marie Cederschiöld högskola i Stockholm.
 
Risken är stor att föreningar tvingas höja tränings- och medlemsavgifter för att klara elräkningarna.
 
Idag utsågs Jakob Forssmed (KD) till socialminister med ansvar för folkhälsa, idrott och civilsamhälle. Förutom ett nytt statsråd innebär det också att idrottsfrågorna får hemvist på socialdepartementet.
 
I den överenskommelse för Sverige som den tillträdande regeringen och Sverigedemokraterna har presenterat saknas de mest centrala och viktigaste delarna för idrottsrörelsens 3,2 miljoner medlemmar.
 
Nu är det klart vilka i styrelsen som står till förfogande för omval inför nästa års Riksidrottsmöte. Ordförande Björn Eriksson väljer att avsluta sin tid i styrelsen.
 
En enklare CRM-lösning, en s.k. Proof of concept (POC), har tagits fram av VO IT & Digital utveckling på RF/SISU i samarbete med RF-SISU Uppland och RF-SISU Skåne.
 

  

halsinglandssparbank

 

Björn Lundén

blobid0.png

 

ica

 

mellanskog

safecon_liggande_030109 

ludvigco.jpg

 

ELE-logo PMS 371.pngRåsjö

Eirefelt Self storage

 

 

 

 

 

Postadress:
Forsa OK - Orientering
Gunnar Forsgren, Bergfotsvägen 10
82453 Hudiksvall

Besöksadress:
Backa Bygdegård, Fyhrvägen 6
82460 Forsa

Kontakt:
Tel: 065023096
E-post: info@forsaok.se

Se all info